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Thursday, 15 June 2017

STRAWBERRY GRANITE WITH HONEY TUILES (Granite de fraises et tuiles au miel)

STRAWBERRY GRANITE WITH HONEY TUILES
(Granite de fraises et tuiles au miel)

I love the rhythm in Spring : the food I prepare is so much lighter, especially with a granite... Easy and so refreshing, it finished perfectly well the end of a good supper. The best I have eaten were in the extraordinary town of Romulus and in Sicily, it was served for breakfast! I did the tuiles because in my opinion, you need a little bit of food to go with the granite. Those honey treats are a match made in heaven...






STRAWBERRY GRANITE WITH HONEY TUILES 
A quick glance in your kitchen…


In your fridge
Strawberries
Lime
Butter

In your cupboard 
Honey
Flour
Caster sugar
Brown caster sugar


STRAWBERRY GRANITE WITH HONEY TUILES
Serves 6



400g 14,10 oz of strawberries cut in half
30g 1,05 oz of caster sugar
The juice of 1 large lime 

With a food processor, blitz smooth all the ingredients.
Put the preparation in a freezer-proof container.
Set aside in the freezer for 2-3 hours.
Stir every 30 minutes with a fork. 

50g 1,7 oz of melted butter 
30g 1,05 oz of honey 
50g 1,7 oz of flour sifted
20g 0,70 oz of brown caster sugar

In a little bowl, combine well the butter with the honey and flour.
Set aside the paste in the fridge for 15 minutes.
Pre-heat your oven to 200°.
Form 6 small round-tuiles shape with the paste on a baking paper.
Cook for 7 minutes.
Leave it to cool down before taking them off the baking paper.
Serve the tuiles with the granite. 


Granite de fraises et tuiles au miel

Pour 6 personnes
400g de fraises coupées en deux
30g de sucre en poudre
Le jus d’1 gros citron vert

A l’aide d’un blender, réduire en purée tous les ingrédients listés.
Déposez la préparation dans un récipient et entreposez là au congélateur.
Grattez les pourtours toutes les 30 minutes et ce pendant 2-3 heures.

50g de beurre fondu
30g de miel de châtaignier
50g de farine tamisée
20g de sucre roux

Dans un récipient, mélangez tous les ingrédients listés ci-dessus.
Laissez reposer la pâte au réfrigérateur 15 minutes.
Préchauffez votre four à 200°.
Déposez 6 cuillerées de pâte et formez 6 tuiles sur du papier sulfurisé.
Enfournez pour 7 minutes.
Attendre le refroidissement complet des tuiles avant de les retirer du papier.
Servez le granite de fraises avec les tuiles.

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