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Thursday, 8 June 2017

NOCCIOLATA AND ORANGE BLOSSOM ICE CREAM WITH OR WITHOUT ICE-CREAM MAKER (Glace Nocciolata et fleurs d’oranger avec ou sans sorbetière)

NOCCIOLATA AND ORANGE BLOSSOM ICE CREAM 
WITH OR WITHOUT ICE-CREAM MAKER
(Glace Nocciolata et fleurs d'oranger avec ou sans sorbetière)

Yes, Nocciolata and not Nutella. I use this spread since many years now and I was happy to see it nearly everywhere in Capri. Nutella is a sugary paste of mass destruction made of sugar, palm oil and cocoa powder. Just forget about it and dive into Nocciolata... Obviously, my ice-cream is not the same at all from Buonocore but it is a start!... In addition, I have added a bit of orange blossom because.... I felt like it... ;)






NOCCIOLATA AND ORANGE BLOSSOM ICE CREAM 
A quick glance in your kitchen…

In your fridge
Eggs
Milk

In your cupboard 
Sugar
Nocciolata paste
Orange blossom

NOCCIOLATA AND ORANGE BLOSSOM ICE CREAM
For a big bowl




2 eggs 
250ml 8,79 oz of milk
40g 1,41 oz of sugar
150g 5,2 oz of Nocciolata paste
2 tbsp of orange blossom essence

Heat the milk in a saucepan.
In a bowl, mix the eggs with the sugar.
Add this preparation to the saucepan and place over a low heat.
Stir frequently until the mixture thickens slightly like a “crème anglaise”.
Allow the mixture to cool down for 2 minutes then add the Nocciolata paste and the orange blossom.
Combine well.
Pour into an ice cream maker. Churn.
No ice-cream maker?
Put the mixture in a freezer-proof container and after 20 minutes, take it out and mix it.
Replace it in the freezer and repeat the procedure at least 3 times.





Glace Nocciolata et fleurs d’oranger avec ou sans sorbetière


Pour 1 gros bol
2 œufs
250ml de lait
40g de sucre
150g de Nocciolata
2 CAS de fleur d’oranger

Réchauffez le lait dans une casserole.
Dans un bol, mélangez les œufs avec le sucre.
Ajoutez cette préparation dans la casserole et réduisez le feu.
Remuez jusqu’à ce que la mixture épaississe comme une « crème anglaise ».
Laissez-la refroidir pendant quelques minutes puis ajoutez la pâte de Nocciolata ainsi que la fleur d’oranger.
Bien amalgamez le tout et faire prendre en sorbetière.
Si vous ne possédez pas de sorbetière, placez la préparation au congélateur pour 3 heures.
Après 30 minutes, la sortir et la mixer à l’aide d’un mixeur plongeant.
Refaire cette procédure au moins 3 fois.

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